Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
Home > Blog / Nieuws > Cipal en Desk Solutions bundelen hun huisvestingsactiviteiten in Woonpartners nv

Cipal en Desk Solutions bundelen hun huisvestingsactiviteiten in Woonpartners nv

20 oktober, 2014 - 09:00 -- Anonymous (niet gecontroleerd)

Geel, 20 oktober 2014

Cipal en Desk Solutions bieden de sociale huisvestingsmarkt vanaf 1 januari 2015 samen ICT-oplossingen en -diensten aan. Daartoe bundelen ze hun krachten in de nieuwe spin-off ‘Woonpartners nv’.  Vandaag maken 75 Vlaamse huisvestingsmaatschappijen en een aantal OCMW’s gebruik van de softwaretoepassingen van Desk Solutions en Cipal. Ook in de toekomst willen beide bedrijven een toonaangevende rol blijven spelen in deze sector.

Schaalvergroting

Daarom combineerden ze hun technologische oplossingen én troeven in ‘Woonpartners’. Deze nv zal de technologische knowhow, marktkennis en jarenlange ervaring van beide spelers bundelen voor een optimale dienstverlening aan de sociale huisvestingssector.

De schaalvergroting maakt het bovendien mogelijk om nog meer middelen in te zetten voor nieuwe ontwikkelingen en de continuïteit ook op lange termijn te garanderen. Zo zullen alle stakeholders binnen de sociale huisvestingssector én het woonbeleid van de OCMW’s hier voordeel bij hebben.

Creatie van Spin-off

Cipal en Desk Solutions hebben bewust gekozen voor de creatie van een spin-off “ Woonpartners” waarin ze beiden participeren en zetelen in de raad van bestuur. Het management van Desk Solutions neemt de operationele leiding op zich van de nieuwe organisatie.

Medewerkers van Desk Solutions die binnen huisvesting actief zijn, gaan in de spin-off aan de slag. In functie van specifieke behoeften kan aanvullende ervaring of expertise worden ingehuurd vanuit de moederbedrijven.

Totaaloplossing

De ambitie van Woonpartners nv is om de voorkeurpartner te blijven in ICT-oplossingen en –services voor de sociale huisvestingssector. De softwaretoepassing van de spin-off bevat niet alleen een bijzonder krachtige kandidaten- en verhuurmodule, maar ook een totaaloplossing voor boekhouding, facilitair beheer, plaatsbeschrijvingen, documentenbeheer, mobiliteit, projectmanagement, magazijnbeheer, enz …

Bovendien wint de nieuwe organisatie aan slagkracht om haar oplossingen maximaal af te stemmen op de noden van de markt.

Klanten informeren

Woonpartners nv plant individuele bezoeken aan alle klanten en partners. Bedoeling is om de toekomstvisie verder toe te lichten en alle mogelijke vragen te beantwoorden. Ook een demonstratie van hoe de softwaremodules van beide bedrijven in elkaar passen – en welk voordeel de krachtenbundeling heeft voor elke klant – staat op het programma.

 

Nico Cras         Eddy Dobbelaere

CEO Cipal        CEO Desk Solutions

 

P.S. De spin-off Woonpartners nv zal de sociale huisvestingssector nog slimmer kunnen bedienen.

Heeft u een vraag? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Jo Wouters van Cipal (0497 05 33 11) of Patrik Bossuyt van Desk Solutions (0475 23 07 92).