*This page has not yet been translated to English. If you have a question, don't hesitate, contact us. We love to help you!*

Algemene vragen

Geen zorgen, als je het antwoord op jouw vraag niet gevonden hebt, kan je contact opnemen met ons via verschillende kanalen. Je kan ons bellen tijdens de kantooruren, mailen of een berichtje achterlaten via de site.

SAP Business One

Een ERP (Enterprise Resource Planning) is een software die bedrijfsprocessen binnen jouw onderneming ondersteunt, het is een plaats waar alle informatie van productie, verkoop, administratie samen komen. Je krijgt als ondernemer dus een perfect overzicht over jouw onderneming en processen binnenin. Dit overzicht stelt je in staat om adequatere en gerichtere beslissingen te nemen. De interne communicatie binnen uw onderneming verbetert omdat iedereen informatie haalt uit dezelfde bron.

Bovendien heb je dankzij een ERP ook een goed overzicht over voorraden, uitgaven, inkomsten, je pipeline en organisatie en verhoog je de efficiëntie binnen je organisatie zonder de werkdruk te verhogen. Je bedrijfskosten dalen samen met overbodige werklast. 

Heb je toch enkele programma's die je niet wenst te vervangen door een ERP, hoeft dit geen probleem te zijn. Verschilleden programma's kunnen gemakkelijk geintegreerd worden met een ERP-oplossing. Bij de voorbereidingen van je ERP-implementatie wordt dit altijd besproken. 

Wil je meer ontdekken over de ERP-oplossingen die Desk Solutions voorziet?

Je wenst een nieuwe oplossing in jouw onderneming. Neem dan zeker contact met ons op! Dat kan via telefonisch, per mail of laat een berichtje na op een van onze vele sociale media kanalen. Wij zullen een afspraak maken om te luisteren naar jouw noden; welke problemen ondervind je? waarvoor wil je de oplossingen vooral gebruiken, wat wil je zeker wel of zeker niet, ... Na deze gesprekken doen wij een voorstel en gaan we de perfecte oplossing voor u selecteren. 

Zodra je akkoord gaat met ons voorstel begint het echte werk. We stellen samen een planning op waarin we vastleggen welke opleidingen je wanneer wenst te volgen, wie er zeker bij moet zijn, wanneer je live wilt gaan, en zoveel meer. Een projectleider zal jou aanspreekpunt worden en zal je doorheen het hele proces begeleiden tot zelfs na de dag dat je live bent. 

Eenmaal je nieuwste oplossing helemaal live is, blijven we jouw bijstaan. We organiseren zeer veel verschillende activiteiten om iedereen up to date te houden, verdelen nieuwsbrieven, berichten en blijven je uiteraard bijstaan wanneer je het nodig hebt. We blijven jou en je onderneming ondersteunen in jullie verdere groei. 

RetailPack

Een POS systeem of point of sale systeem is de software die gebruikt die een winkeleigenaar om verkoop, voorraadbeheer, analyses, rapportage en het managen van werknemers te beheren. Soms wordt een POS-systeem ook een “kassasysteem’ genoemd, maar dat woord dekt de lading niet. Een kassa beperkt zich enkel tot het afrekenen van artikelen terwijl een POS-systeem de volledige winkel kan helpen beheren en ook klantenbeheer- en rapportage- en marketingtools omvat. Een POS-systeem bestaat veelal uit een computer met het programma, een ticketprinter, scanner, een betaalterminal, een geldlade en een lokale server (indien u de oplossing niet op cloud gebruikt). 

Binnen RetailPack moet vooraleer verkocht kan worden, in de backoffice de werkdag geopend worden. Als u inlogt op een (andere) kassa zal u de vraag gesteld worden of u de werkdag hier ook wenst te openen. Op het einde van de dag, moet u de werkdag op iedere kassa afsluiten, om deze vervolgens in de backoffice af te sluiten. Deze actie zal de statistieken update, een backup nemen van de gegevens, het kasblad afdrukken en alles klaarzetten om een nieuwe werkdag te openen. Eventueel kan u de werkdag voor de volgende dag al openen. Dan kan u direct beginnen verkopen als u ’s ochtends toekomt.. 

De meeste schermen in de backoffice zijn opgesplitst in tabpaginas met op elke pagina een aantal kolommen. U kan tussen deze tabbladen switchen door onderaan op de desbetreffende tab te klikken, of door alt+[nummer] in te tikken

Telkens kan u kiezen uit een aantal voorgedefinieerde waarden, deze worden voorgesteld in een drop down box. U heeft een aantal mogelijkheden om deze lijst te doorlopen:

  • Telkens u de spatietoets intikt, wordt de volgende waarde voorgesteld
  • Klik op alt- of dubbelklik met de muis op de pijltjes rechts om de lijst open te klappen zodat u een waarde kan selecteren

Andere waarden worden voorgesteld door een check box. Deze heeft 2 mogelijke waarden, en u kan de waarde wijzigen door met de muis in het vakje te klikken, of op de spatie te klikken als het veld de focus heeft. 

FiadPro

In FiadPro kan u gebruik maken van bedrijfseconomische dagboeken om te zien welk effect een bepaalde boeking op uw resultaat heeft. Bent u niet tevreden met het resultaat dan kan u deze boeking(en) terug verwijderen (zelfs na doorboeken!). Bent u wel tevreden met deze boeking(en) dan kan u ze laten overzetten naar een gewoon diversen of heropeningsdagboek (via Verwerking - Annuleren of Overboeken BE-boekingen). 

Krijgt u een melding bij het afdrukken van de BTW-aangifte? Foutbericht bij het controleren van de vakken? Of wilt u gewoon eens weten welke verrichtingen er in welk vak terechtkomen? U kan dit zelf controleren door, bij het afdrukken, een detail op te vragen van de verschillende vakken. 

Door vergissingen te maken bij het boeken kan het zijn dat u een factuurnummer hebt verwijderd en deze achteraf bent vergeten in te vullen. Dan heeft u in uw boekhouding een leeg nummer. U kan deze 'vergeten' nummers opsporen door in de Parameters - Dagboeken, uw dagboek op te roepen en daar bij laatst gebruikte nummer op 0 te plaatsen en de Autonummering aan te zetten. Op die manier zal bij het boeken het eerst volgende lege nummer worden voorgesteld. 

Indien de boekhoudperiodes (of sommige andere parameters) gewijzigd werden, dient u deze opnieuw te centraliseren zodat overal in FiadPro (en in het bijzonder de lijsten) terug correct cijfergegevens worden voorgesteld. Het kan nooit kwaad een hercentralisatie te doen van een boekjaar of bepaalde boekhoudperiodes; zo bent u zeker dat de cijfergegevens in de rapporten van FiadPro correct worden voorgesteld! Wij raden het dan ook aan deze functie altijd uit te voeren bij afsluitingen of andere dergelijke periodes.